Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri u kojoj su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprijeđenje odnosa sa Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za mrežnu kupovinu.
Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.
Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Izjava o kolačićima (“Cookie policy”)

Kako bi stranice ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (kolačići, engl. cookies). Prema regulacijama EU, “babysedmica.hr” prije spremanja kolačića mora zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem mrežne stranice korisnik pristaje na upotrebu kolačića.
Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dospustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje ima mrežna trgovina Baby Sedmica.

Izjava o privatnosti

Vaše osobne podatke koje dajete dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj bazi kupaca. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, slanja naših e-Novosti te za unaprjeđenje odnosa sa kupcima. Prilikom ispunjava obrasca za kupnju dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u naprijed navedene svrhe.

Obrt Baby Sedmica se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca za kupnju sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, te se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici obrta Baby Sedmica i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Kupca (primjerice ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja i sl.).
Nećemo dostavljati niti razotkriti osobne podatke Kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.

Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) obrt Baby Sedmica ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, Kupac je dužan o promjeni obavijestiti obrt Baby Sedmica. U slučaju promjene o kojoj nismo obaviješteni, ne odgovaramo za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Možete sami napraviti ispravak, izmjenu ili nadopunu nepotpunih, netočnih ili nevažećih podataka, a ukoliko više ne želite primati naš promidžbeni materijal dovoljno je da kliknete na link “odjavi me za primanje e-Novosti“.
Ispunjavanjem obrasca za kupnju ili Obrasca prijave na e-NovostiBaby sedmice dajete izričitu suglasnost da obrt Baby sedmice može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe vlastitih evidencija i pružanja usluga obavješćivanja o novim proizvodima i uslugama.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka, molimo vas da nam pošaljete poruku e-pošte na adresu: www.babysedmica.hr